Nárcisz Panzió

Nyaralás a Balaton partján

Programajánló
Balatonlelle


A Balaton, Közép- Európa legnagyobb édesvizű tava, amely Magyarország egyik legbecsesebb természeti kincse és leglátogatottabb üdülőterülete. Balatonlelle a Balaton egyik legkedveltebb fürdővárosa, a déli part középvonalán helyezkedik el. A város mediterrán hangulatú központja a Szent István tér, ahol esténként több száz ember élvezi az amatőr együttesek koncertjeit a szökőkút körül.

A város kulturális rendezvényei között mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt.

Számos vendéglőben készítenek kiváló tájjellegű, magyaros ételeket és az idelátogatók megkóstolhatják a tájra jellemző zamatos borokat is.

A sekély, lassan mélyülő és gyorsan felmelegedő víz nagyon kedvelt a kisgyermekes családok körében is. A szabad strand szolgáltatásai, a tenisz- és strandröplabda pályák, az óriás csúszda, a vízbicikli- és szörfkölcsönző nagyon népszerűek a vendégek körében. A szabad-strand mellett, közvetlenül a vízparton található az élményfürdő, amely élmény és –úszómedencével, szaunával, gőzfürdővel, szoláriummal és masszással várja a vendégeket. A település 2004-ben megkapta a kiváló vízminőségért járó “kék hullám zászlót”, valamint Napfény strandja elnyerte a Balaton Régió legvirágosabb strandjának járó kitüntetést.

A gyerekek legnagyobb örömére a városban egész nyáron át működő cirkusz és vidámpark üzemel, melyek tartalmas kikapcsolódást nyújtanak kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

A VÁROS EGÉSZ TERÜLETÉN INGYENES A PARKOLÁS!


Programajánló

Balatonlelle és környéke bővelkedik a kulturális látnivalókban. A településhez tartozó Kishegyen a szőlőművelés és termelés a legfontosabb ma is, azonban kellemes kirándulási és pihenési lehetőséget is biztosít a turistáknak sajátos hangulatával, festői panorámájával. A közel 200 m magas hegy tetején a barokk időkből származó kis műemléki kápolna áll és vele szemben az 1700-as években épült vincellér lakás és pince. A települést és a szőlőhegyet szilárd burkolatú út köti össze. k). A szőlőhegy felett helyezkedik el a mintegy 136 ha területű turisztikai célra kialakított parkerdő.

Balatonlellén található a déli-part egyetlen vöröskő temploma, amelynek belső díszítése, egyedülálló festett üvegablakai, az oltár feletti mozaik és az itt őrzött festmények mind páratlan művészi értéket képviselnek.

A népi kultúra iránt érdeklődök figyelmébe ajánljuk az 1700 -as években épült Kapoli Múzeumot, amelyben állandó tárlatot tartanak ifjabb és idősebb Kapoli Antal pásztor-fafaragómesterek, kiváló népművészek, valamint megtekinthetők ligeti Miklós szobrászművész alkotásai is.

A központban található Gróf Somssich Pongrácz és Soltész István Afrika-gyűjteménye. A kiállítás bemutatja Afrika állatvilágát, továbbá rekordtrófeák és gazdag néprajzi anyagot láthat az ide látogató.

Budapest felé indulva az M7-es útról leágazó bekötő úton juthatunk el Rádpusztára, ahol hamisítatlan magyaros hangulat és vendégfogadás várja az érkezőket. Az itt található lovascentrum és vendéglő kicsik és nagyok kedvence egyaránt. A lovasprogramok mellett megismerhetőek itt a hagyományos magyar állatfajták, a vendéglő alatt húzódó pincében pedig megkóstolhatóak a környék jellemző borai.

Rápusztán található még a XIII. században épült késő-román templom feltárt romja is, mely nyáron zenés kamara esteknek ad otthont. A pusztát övező erdő, a vad, érintetlen természet kedvelőinek ajánlott.

A kulturális programok között gazdag zenei kínálatból is válogathat bárki kedvére valót: orgonakoncert minden szombaton a római katolikus templomban, Caesar Estek, Rádi Zenei Esték a komolyzene kedvelők számára nyújtanak felejthetetlen élményeket. A város egész területét bejárhatják az érdeklődök a Lelle Expresszel, mely tavasztól őszig várja utasait.

Balatonlelle a Dél- Balatoni borút állomása Minden év augusztusában kerül megrendezésre a Balatonlellei Borhét, amelyet Villáműző Szent Donátnak, a szőlőhegyek védőszentjének tiszteletére rendeznek meg A turistáknak lehetőségük van megkóstolni a minőségi lellei borokat, és a magyaros ízeket kedvelők is megtalálják a számításukat.

Balaton Boat Hajókiállítás, Júliális és halászléfőző verseny, Augusztus 20-i zenés vízi felvonulás és tűzijáték, Regionális Kőttrétes Sütőverseny.
Somogyvámos- Krisna-völgy
Vitorlásprogramok